Nu ești autentificat.

#1 Peruşi si Papagali Nimfă » infectie respiratorie » 2021-05-12 12:50:11

David
Răspunsuri: 1

perusul meu sta mare parte din zi cu penele umflate, dupa ce zboara mult, incepe sa chitaie(inainte facea mai mult) are vocea cam ragusita, zvacneste din codita. in rest mananca si bea normal. excrementele au partea alba putin galbuie, dar nu are diaree. doarme cam mult dar asta se poate si din cauza ca noi ne culcam pe la 11-12 si nu doarme destul de mult. ieri am inceput sa o pun la culcare mai devreme, azi fiind activa de la 12 in loc de 1-2. Stiu sigur ca are o infectie respiratorie dar nu sunt foarte sigur care dintre ele. are cera "zbarcita" sa zic asa si ciocul parca "crapat" dar nu are nici o crapatura. in rest nu are paduchi, i-am dat si endectocid iar acum ii dau energovan vitamine. o pastila dizolvata in apa zilnic. La noi in oras sunt f putini doctori veterinari aviari deci am zis sa scriu si pe forum sa vad parerile voastre. am fost la o farmacie veterinara si a zis sa ii dau mutilan 5 zile, 0.5 ml dizolvati in 250ml de apa. se simte mai bine dar tot mai are boala. de mentionat ca inainte haraia si chitaia toata noaptea, aseara cand am luat-o in camera mea sa doarma acolo, in timpul noptii am vazut ca face extrem de putin, ca in timpul zilei (adica aproape de loc). sta cu penele umflate cam tot timpul, mai putin cand se joaca. Am suspectat-o de acarioza respiratorie dar tot nu stiu daca are sau nu. in afara de toate cele mentionate, nu mai are nici un simptom. are un os de sepie pe care roade zilnic.

In cocluzie, respira greu si sta cu penele umflatesi intr-un picior de multe ori dormind cu capul in pene ( poate si de plictiseala, avand in vedere ca pana acum nu a avut jucarii , decat niste bile la oglinda si se juca cu ele. recent i-am facut o scarita din lemn de prun si se fereste de ea ca de satan smile. o sa dureze ceva pana se obisnuieste), cand zboara  nu mai chitaie atat de mult si daca chitaie, asta se intampla cand zboara pe distante mari (>10m). si sta cu ciocul deschis uneori. picioarele le are cateodata reci, cateodata calde si cateodata intre.

#2 Peruşi si Papagali Nimfă » Perușul meu cred are probleme cu respiratia. Sa fiu ingrijorat sau nu? » 2021-02-13 23:13:40

David
Răspunsuri: 0

Perusul meu Michi scoate niste sunete ciudate cand respira. Nu se intampla tot timpul dar 90% din timp asa face. Sunetele sunt ca un fel de piuituri si chițaituri. A inceput sa faca asa recent. Acum cateva luni. Cateodata mai stranuta dar nu excesiv. De vreo 2-3 ori. Sta cu penajul putin umflat si se freaca cu nasul de bare si se scarpina (cred) in jurul feței si isi piguleste penele dar nu le rupe(cred ca se curata). Deschide ciocul cateodata. Nu da semne de lipsa de energie, desi nu prea canta sau iese din colivie. Cand iese vrea sa ma ciupa dar dupa o vreme ma lasa sa o mangai in spatele capului. Acum dupa ce am scris tot vad ca nu mai scoate sunetele respective la fel de mult. Sa fiu ingrijorat? Am observat si ca are putin mucus la nas. A mai fost odata bolnavioara dar s-a vindecat. Va rog ajutati-ma sunt foarte stresat!

Subsol forum

Platforma FluxBB